dilluns, 15 de maig del 2017

Una pròtesi de mà que 'veu' i es mou per si mateixa



L'invent incorpora una simple càmera, molt similar a les típiques webcams, que li permet fotografiar el que troba per augmentar així una base de dades. Un complex sistema d'intel·ligència artificial, li permet després aprendre de l'experiència i reconèixer, des de la seva memòria virtual, tots aquests objectes que veu, associant de manera automàtica un moviment determinat a cada objecte. Aquest mètode es coneix com a xarxa neuronal, i es tracta d'un model matemàtic que utilitza circuits de neurones artificials per resoldre tasques.



L'usuari ha de previsualizar un objecte, dirigir la mà cap a aquest perquè la càmera prengui una foto i li assigni una forma i grandària. El reconeixement de l'objecte es produeix en comparar el que veu amb les dades que té guardats, o amb els quals emmagatzema nous. La resposta es desencadena amb una sèrie de moviments memoritzats, per poder agarrar una gerra per la seva rosteix, usar tot el palmell de la mà, o agafar petits objectes amb tres, o dos dits.

La mà biònica aprèn amb cada moviment de manera ràpida, doncs la resposta és automàtica i no es necessita concentració, ni temps de pràctica per executar una acció, alguna cosa amb el que han de bregar els pacients que usen pròtesis corrents, controlades per senyals elèctrics dels músculs de la pell superficial del muñón. "Els pacients solament triguen entre 10 i 20 minutos a adaptar-se a ella", ha afirmat, en declaracions a EL MUNDO, Kianoush Nazarpour, director del projecte.


Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada