dimarts, 16 de maig del 2017

Un inesperat incendi anomenat "Begudes energètiques"

Les begudes energètiques, s'han expandit de la mateixa manera que un incendi. L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), afirma que aquestes denominades begudes energètiques no ens proporcionen energia sinó que l'única cosa que ens proporcionen és l'augment del risc de patir diversos trastorns.

Hi ha qui les confon amb begudes isotòniques. Tenen diversos punts en comú, com ho és una quantitat de sucre elevada, però a diferència de les begudes isotòniques, les energètiques contenen molta cafeïna (entre 70 i 400 mil·ligrams per litre).



Les vendes d'aquestes begudes augmenten cada any. El fet de beure aquestes begudes suposa assumir riscos, com són prendre massa sucre (una llanda conté l'equivalència a 20 cullerades de sucre); prendre massa cafeïna; i el més preocupant és que hui en dia estan mesclant aquestes begudes amb alcohol, és molt perillós, ja que la cafeïna que aquestes begudes contenen, emmascaren els efectes depressors de l'alcohol, i el consumidor pot continuar bevent sense trobar-se malament, una cosa potencialment letal.

A la revista International Journal of Cardiology es va publicar que el consum d'aquestes begudes pot generar complicacions cardiovasculars.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada