dissabte, 13 de maig del 2017

Un gegant marí ve a veure'ns


El rorcual comú, el segon major animal del planeta, s'alimenta aquests dies al costat de les costes catalanes i passarà l'estiu fregant les valencianes



No fa falta recórrer molts kilòmetres del planeta per a veure la balena blava . El rorcual comú es passeja cada primavera per les costes del litoral català i en estiu se'n va cap a les costes valencianes .

Molts exemplars acudeixen aquests dies per a alimentar-se a les costes del Garraf en Barcelona , al costat de les platges de Sitges. Moltes d'elles passaran d'ací unes setmanes per sota dels penya - segats de Dénia (Alacant) .

Les seues dimensions són espectaculars: pot assolir als 24 metres de longitud ( el doble d'un autobús) i a les 70 tones de pes ( com una dotzena d'elefants africans . Però així i tot és difícil de veure-lo, ja que passa el 90% del temps submergit en l'aigua i sempre està en moviment fins i tot quan està dormint .

Quan aquest animal ix a la superfície no es comporta com els altres cetacis , és a dir no salta fora de l'aigua , ni alça la majestuosa cua abans de submergir-se.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada