dijous, 11 de maig del 2017

Troben un nou dinosaure semblat a un ocell i amb plomes modernes

Aquesta és la nova espècie de dinosaure amb plomes asimètriques trobada a Xina, que representa el troodòntid més primerenc reportat. Així ho assenyala un estudi que publica la revista Nature Communications. Les plomes asimètriques van ser una innovació important associada amb l'evolució del vol.

L'estudi, liderat per l'Institut de Paleontologia i Paleoantropología de Vertebrats de l'Acadèmia Xinesa de Ciències, descriu aquesta espècie, denominada Jianianhualong tengi, a partir d'un esquelet gairebé complet i que conserva a més les plomes fòssils. Data del Cretàcic primerenc, fa aproximadament entre 145 i 100 milions d'anys, i va ser trobat en el nord-est de Xina.

No és clar si Jianianhualong tengi era capaç de volar ja que es troben plomes asimètriques tant en espècies modernes voladores com no voladores. No obstant això, els resultats suggereixen que les propietats aerodinàmiques millorades ja estaven presents en els primers parents de les aus, i proporcionen una visió sobre el moment de l'evolució d'aquestes plomes asimètriques.





Notícia original

Notícia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada