dijous, 11 de maig del 2017

Troben el gel més antic de Noruega





El camp de gel de Juvfonne a Noruega té parts que aplega fins als 7.600 anys, vol dir que no s’ha descongelat des de eixe temps, així ho ha dit l’equip de Rune Ødegård de la Unidversitat Noruega de Ciència i Tecnologia. Açò el fa el gel més antic de Noruega.


Ell mateixa confessa que no esperaven trobar gel tant antic i açò els fa pensar que pot haver gel encara més vell, i aquest pot trobar-se a les altes muntanyes de Noruega i fins i tot hi podria haver gel de l’última era glacial. Existeix un túnel en Juvfonne d’on s’ha tret aquesta mostra, que va ser enviada a l’Institut Paul Sherrer a Suïssa per a que es fera la prova del carboni que determinaria l’edat.


Els resultats diuen que pot haver restes de materials orgànics de fa 7.000 anys i això pot dur a múltiples descobriments. Açò també diu que podrien trobar gel i material orgànic encara més antic, per exemple al camp de Jotunheimen ja hi han antecedents importants, com la primera sabata que data de fa 3.000. Açò demostra que el gel és una magnífica càpsula del temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada