dijous, 11 de maig del 2017

Stephen Hawking avisa: o deixem la Terra en 100 anys o ens extingirem

El científic ha reduït d'1.000 a 100 anys el marge que dóna a la humanitat per afrontar l'extinció si no colonitzem un altre planeta.
Els éssers humans necessitem colonitzar un altre planeta en el termini de 100 anys o enfrontar-nos a l'amenaça de l'extinció, segons ha advertit el físic teòric Stephen Hawking.

"Amb el canvi climàtic, el risc d'impacte d'un asteroide, les epidèmies i el creixement de la població, la situació del nostre planeta és cada vegada més precària", comenta el físic.

"Encara que la probabilitat d'un desastre per al planeta Terra en un any donat pot ser bastant baixa, se sumeixi amb el temps, i es converteix en una certesa propera en els propers 1.000 o 10.000 anys", va dir Hawking a la BBC en una entrevista.

"En aquest moment havíem d'haver-nos estès a l'espai ja altres estels, de manera que un desastre a la Terra no significaria la fi de la raça humana", va agregar. "No obstant això, no anem a establir colònies autosostenibles a l'espai almenys durant els propers cent anys, per la qual cosa hem de tenir molta cura en aquest període", conclou.


NOTÍCIA ORIGINAL

Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada