dijous, 18 de maig del 2017

Sanitat retira tonyina fresca sospitosa de provocar 40 intoxicacions





Les autoritats sanitaries españoles han retirat unes partides de atn procedents de Almeria, ja que son sospechoses de provocar una intoxicació alimentaria a 40 persones de tot el país per la presència d'altíssims nivells d'histamina. Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) recomana no consumir tonyina comprada fresca entre els dies 25 de abril i 5 de maig.

L'agència del Ministeri de Sanitat ens informa d'un brot amb 11 afectats a la Comunitat de Madrid, que es suma a les 21 persones afectades a Andalusia. I en molts llocs mes han hagut afectats, com per exemple a Granada, Jaén, Sevilla, Málaga i Murcia.

Tots els intoxicats han tingut síntomes lleus, caracteritzats per "picor de coll, rubor i suor facial, nàusea i vòmits, cefalees i erupcions cutànies". Són els símptomes clars d'una escombroidosis, que es produeix en menjar peixos amb alt contingut d'histamina (tonyina, verat i sardines) en mal estat. A causa d'una inadequada refrigeració o conservació de l'aliment, els bacteris converteixen la histidina a histamina, és a dir, la intoxicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada