dijous, 18 de maig del 2017

Rinoceronts de Java, amenaçats per desastres naturals.



Només queda una població salvatge de rinoceronts de Java amb uns 60 individus a tot el món, de manera que l'espècie es troba en perill crític d'extinció i la caça il·legal suposa una de les seves principals amenaces. Però, no obstant això, un nou estudi, publicat aquesta setmana a Conservation Letters, revela que aquests rinoceronts podrien extingir-se del tot pels desastres naturals.

Aquests animals viuen al Parc Nacional d'Ujung Kulon (Indonèsia), als peus del volcà Krakatoa i prop de l'estret de Sunda, una àrea de plaques tectòniques convergents que causen terratrèmols i provoquen tsunamis. Segons els investigadors, un sisme submarí d'uns 10 metres d'altura possiblement passi en els propers 100 anys, el que posarà en perill al 80% de l'àrea del parc.

Per evitar-ho, els autors proposen establir noves poblacions de rinoceronts lluny d'aquestes zones. Per a fer-ho, s'hauran d'identificar i assegurar nous llocs amb la voluntat política i social per avcançar i establir-se, així com veure els exemplars que poden ser adequats per a la translocació. A més els investigadors també suggereixen augmentar el nombre de població.




Notícia original


Notícia relacionada 1


Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada