divendres, 12 de maig del 2017

Pisner, la cervesa que ve del pis humà


Resultado de imagen de cerveza con pis


No és una broma. La cervesa danesa Pisner inclou pis humà, orina de persona, en el seu procés de creació. I és diu així per això. El nom és una combinació entre la forma que a Dinamarca criden col·loquialment a la micció (pis, com a Espanya) i el tipus de cervesa resultant, una pilsner . Però, tranquils, no és una beguda fet de pis filtrat retornat a la botella, en una espècie de cercle de reciclatge . No hi ha cap residu humà. Directament, no.

El que han fet els creadors de la nova cervesa és utilitzar orina humana per fertilitzar/regar els camps d'ordi malteat imprescindible per a la confecció d'aquest brebaje popular. Per a això, van recollir 50.000 litres dels urinaris instal·lats per al festival de música de Roskilde en 2015, un dels més grans del nord d'Europa.

"Quan va començar a córrer la idea que anàvem a preparar Pisner va venir a veure'ns molta gent que pensava que estàvem filtrant orina per posar-la directament en l'ampolla. Vam fer uns bons riures amb això", ha explicat en Dinamarca,Henrik Vang , director executiu de la cervecera Norrebro Bryghus.

"La raó per la qual fem Pisner és perquè som una cerveseria artesanal de Copenhaguen i totes les nostres cerveses són orgàniques. Així, pensem que seria una gran idea també entrar en la cervesa reciclable", ha afegit Vang a l'agència Reuters.

Sembla que han encertat, ja que el Consell d'Agricultura i alimentació de Dinamarca ha denominat beercycling (de cervesa i reciclatge) la tècnica utilitzada per fer aquesta Pisner. L'etiqueta, a més, juga amb aquest cercle o cicle de beure, expulsar, regar, reciclar, beure...

Notícia original                                                       Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2                                              Video original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada