diumenge, 21 de maig del 2017

Nou crani de l'extint i temible tigre Dents de Sabre.

Després de la troballa de les restes d'un tigre Dents de Sabre en el jaciment arqueològic de Schöningen a Alemanya, un llarg examen dels fragments del crani en la Universitat de Leiden als Països Baixos va posar de manifest que l'animal era un exemplar de la varietat europea del tigre Dents de Sabre. El recent descobriment constitueix el tercer exemple d'aquest gran felí depredador procedent de Schöningen. La troballa de les restes ho va fer l'equip de Jordi Serangeli, de la Universitat de Tubiga a Alemanya.
    [Img #43321]
Llargues arpes, ullals afilats i corbats, i la grandària corporal d'un lleó adult: aquesta espècie de tigre Dents de Sabre (Homotherium latidents) era un seriós competidor en la caça, així com un perillós depredador, per als humans de la seua època.
La nova troballa mostra que fa 300.000 anys, els tigres Dents de Sabre no eren tan rars en la zona i època com es creia fins a no fa molt.

Aquest tercer tigre Dents de Sabre descobert ofereix un gran potencial per a la recerca científica: gràcies a l'excel·lent nivell de conservació en el jaciment, l'interior del crani compta amb trets que denoten la forma i l'estructura del cervell del Homotherium. Examinant les imatges detallades d'aqueixos trets indicatius de les estructures cerebrals, l'equip de científics espera obtenir informació sobre la capacitat visual i l'auditiva d'aqueixa temible bèstia, així com dels seus hàbits alimentaris.

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Vídeo 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada