diumenge, 21 de maig del 2017


Arran d'una nova recerca, es pot afirmar que els humans som els majors contribuents a la diversitat dels minerals des de l'acció geoquímica de l'oxigen a gran escala quan la seua abundància en l'atmosfera terrestre va créixer notablement fa uns 2 200 milions d'anys. Açò queda reflectit en el fet que mentre que la totalitat dels minerals oficialment reconeguts, creats per la naturalesa, són una mica més de 5 000.

L'enginy de l'ésser humà i la seua activitat industrial han fet més per diversificar i distribuir minerals  sobre la Terra que qualsevol altre procés des de l'augment de l'oxigene atmosfèric fa uns 2 200 milions d'anys. Aquesta és la sorprenent conclusió a la qual s'ha arribat en una nova recerca. El treball reforça l'argument científic que propugna designar oficialment un nou interval de temps geològic, distingit per l'impacte generalitzat de les activitats humanes: l'època antropocena.

Tal com argumenta Downs, a causa de les influències generalitzades de la humanitat sobre el medi ambient, ha d'haver-hi centenars de “minerals” encara no reconeguts en velles mines, foses, edificis abandonats i altres llocs. Ara mateix podrien estar formant-se fins i tot nous tipus de compostos, per exemple en escombriaires de residus sòlids, on bateries, aparells electrònics i altres deixalles tecnològiques complexos són exposats a l'erosió química vinculada a la meteorologia i altres agents naturals d'alteració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada