dilluns, 22 de maig del 2017

Més i menys boscos.



Els boscos han anat deisminuint, ara el nostre planeta té un 3% menys de superficia coberta per boscos que fa 25 anys, però aquesta perdua es veu contrarrestada per l'augment de boscos en alguns països


 Per altra banda, l'avanç destructor de la maquinaria també s'ha vist realentitzat. La tasa de desforestació ha passat d'una mitja de 7 millons d'hectàrees anuals perdudes a 3 millons en els ùims anys, afirma l'Estat dels boscos del mon.


L'avanç de les destrals i les serres es concentra en África, Amèrica del Sud i Central i Àsia meridional i sudoriental, i les activitats humanes que més arbres es porten per davant són, segons la FAO, l'agricultura comercial a gran escala (culpable del 40% de la desforestació) , l'agricultura de subsistència local (amb el 33% de la responsabilitat) , les infraestructures (10%) , l'expansió urbana (10%) i la mineria (7%) . Però és possible incrementar la productivitat agrícola i la seguritat alimentaria i parar la desforestació.


Finalment el balanç va equilibrantse, ja que en els països més rics va anar augmentant la superficie arbolada, mentre que en els pobres en van pedre. En total , el mon ha passat de 41.282.694,8 kilòmetres quadrats de boscos a 39.991.336,2 kilòmetres quadrats.







Noticia original

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada