dimecres, 17 de maig del 2017

L'olfacte humà no és pitjor que el dels animals









Que els animals tenen millor olfacte que nosaltres és una creença que sempre ha estat vigent fins ara. L'investigador John McGann de la Universitat de Rutgers en Nova Jersey (EUA) ha presentat un estudi en la revista Science que ve a desmuntar el mite.


La capacitat de l’ésser humà a l’hora d’apreciar una olor no es posada en dubte, ja que l’ésser humà distingeix amb increïble subtilesa les diferents tonalitats d’una aroma. El sentit de l’olfacte que els humans tenim pot ser fins i tot millor que el d’altres animals, encara que depèn per a quines coses. Alguns exemples sobre la diferència entre l’olfat humà i l’animal són: els éssers humans som més sensibles que els gossos a un compost que es troba en els plàtans; els 1.000 diferents tipus de receptors relacionats amb l'olor que posseeixen per exemple els ratolins, supera amb escreix als nostres 400.


McGann afirma en les seves recerques que l'home és capaç de destriar entre un bilió d'olors diferents, altra dada que comunament es redueix a tan sol 10.000 aromes.



Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada