dimarts, 16 de maig del 2017

L'increïble home minvant

En 2003 es va encontrar a l'illa de Flores (Indonèsia) vàrios esquelets del "homo floresiensis" amb una mida d'1 metre d'alçada. Sembla que la seua altura era a causa del fet d'estar aïllats de grans depredadors, sense haver de lluitar amb enemics i sense la necessitat d'amagar-se, de manera que la seua genètica va considerar aquesta, la mida més adequada. Segons els antics illencs de Flores, 1 metre és l'altura ideal per a l'ésser humà.

Nosaltres cada vegada cresquem més del que necessitem. Quan eixim al carrer podem veure molts joves alts pel carrer, ja que la seua altura es converteix en una desventatja. Els alts viuen menys, ja que el cor ha de fer un major esforç per a bombejar el cor i que arribe a les llargues extremitats. Aquests abreugen la seua vida, cada centímetre que supere els 152 equival a 6 mesos menys de vida.

Cada vegada hi ha més veus que diuen que l'alimentació nutritiva que utilitzem per a l'individu és un excés de consum. Matthew Liao propossa al seu llibre que els nostres fills han de ser 15 centímetres més baixos de la mida actual mitjançant la ingeniería genètica i així contribuir contra la lluita contra el canvi climàtic.

Arne Hendriks, més radical que Liao, ha fixat la mida ideal humana els 50 centímetres. Per a anar avançant treball de quina és la ideal mida humana, nosaltres hem d'anar mentalitza'n-se de viure com si fórem nanos, mirant les coses des de baixa altura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada