dijous, 18 de maig del 2017

L'extraordinari cas de Noah i altra gent sense cervell



Als pares de Noah els van dir que si el seu fill sobrevivia al part, tindria un futur horrible, es quedaria discapacitat mental i físicament. L'espina bífida i la hidrocefàlia li havien deixat només un 2% de funció cerebral. La mare del xiquet confesa que va començar a preparar el seu enterro mentre estava embaraçada. Les proves mostraven que en el cap de Noah hi havia més liquid que massa gris, era un cervell un poc més gran que una taronja. Als pares de Noah els havien dit que duraria 15 dies, però ara Noah ja te 4 anys i seguix lluitant contra la seva nomalía.

Noah a dia de hui te 4 anys, i seguix desafiant a la ciència mèdica, aquest cas s’ha convertit en matèria d’estudi de universitats, hospitals i centres d’investigació. I no és l’unic amb l’anomalia. Michelle Mack és una dona de 42 anys, va néixer amb mig cervell, i no es van donar conter fins que va complir 27 anys, Michelle es va graduar a la universitat i portava una vida normal. Trevor Waltrip, va venir al món amb hidro-anencefàlia (els hemisferis del cervell no existeixen i en el seu lloc només hi ha dos sacs plens de líquid cefaloraquidi) com tenia tronc cerebral, podia respirar, el seu cor bategava i responia a alguns estímuls, encara que va viure cec i sense parla, les 12 setmanes d'esperança de vida es van convertir en 12 anys.
No se saben les causes que originen aquesta anomalia. Pot ser degut a una mutació genètica quan el cervell s'està formant. Per una lesió durant l'embaràs o per un tòxic que hagi arribat al fetus. Una petita quantitat de massa cerebral pot aprendre i desenvolupar funcions pròpies d'altres parts del cervell de les que no té. El sistema nerviós central té una gran plasticitat, molta capacitat per reinventar-se i d'adaptació. De fet, es donen casos de nens en fase prenatal i amb lesions en els seus cervells que es recuperen. Un exèmple pràctic: Li demanen que escrigui un article per a cinc pàgines, el criteri canvia i ha de reduir-lo a 2. La història seria la mateixa, amb tots els detalls importants, però sortiria publicada en només un parell de pàgines. Una cosa semblant passa en els casos que estem parlant ací. Noah, amb només el 2% de funció cerebral, ha pogut escriure la seva història en la seva diminut cervell.

Noticia Original
Noticia relacionada
Noticia relacionada
Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada