divendres, 19 de maig del 2017

L’exemplar caiman català de fa 16 milions d’anys

14908018551406.jpg

En la dècada dels 90 es van trobar fòssils en la conca del Vallès-Penedès, que avui confirmen que fa 16 milions d’anys, a la Península Ibèrica va habitar l’espècie Diplocynodon ratelii. Aquest rèptil habitava en ecosistemes boscosos entre llacunes i tolles que avui són la coneguda Catalunya. Després del estudi, s’ha destacat que aquest rèptil era una espècie petita, i que per la seva mida del crani s’ha pogut saber que la longitud no era més d’un metre.


Fou un diplocinodóntido que s’hauria originat abans de la divergència entre caimans i aligàtores. Un grup d’investigadors va excavar en els jaciments de Els Casots les restes d’aquesta espècie, que fins aquest moment, es pensava que sols habitaven al sud de França. A causa de la gran quantitat de fòssils que s’han trobat, el grup d’investigadors està motivat i mostra un gran interès per reobrir les excavacions.


Amb tot açò, els científics pretenen recuperar més quantitat de fòssils per a millorar el coneixement sobre el paleoambient, però necessiten l’aprovació i el consentiment de l’Ajuntament de Subirats. Els aligatoroideos avui en dia són més abundants a Amèrica i Àsia, però antigament eren bastant freqüents a Europa. Aquests rèptils caçaven preses petites, com peixos o rèptils, i mamífers majors com els cérvols ratolí.



Noticia original

Noticia relacionada

Noticia relacionada

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada