dimecres, 10 de maig del 2017

La moda de les dietes sense gluten.


La suposició de que el gluten és dolent per als celíacs ha estat aprofitada per promocionar una imatge d’una dieta sense aquesta proteïna, la qual se suposa que és més saludable. Per comprovar-ho, un grup d'investigadors nord-americans han realitzat un estudi. El van començar amb dades de 1986 recollides de 110.017 persones sanes. Cada quatre anys, van haver de dir-los què i quant menjaven d'una llista de més de 100 productes. I així fins a 2012, quan van recopilar totes les dades.

Els participants amb menor consum de gluten, van presentar una incidència de problemes cardíacs de 352 casos per cada 100.000 persones a l’any, entre els que van consumir més gluten, la incidència va ser menor, de 277 casos per cada 100.000 persones a l’ any.

"El gluten és clarament perjudicial per als que tenen celiaquia, però la popularitat de dietes sense ell s’ha estés i no és sana per a les persones que no tenen aquest transtorn", recorda el principal autor de l'estudi, Benjamin Lebwoh, "de fet, pot ser perjudicial ja que el gra sembla tenir un efecte protector contra les afeccions del cor", conclou.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada