dijous, 11 de maig del 2017

Identifiquen l'espècie d'un embrió de dinosaure trobat en els anys 90



En els anys 90 van ser trobats ous fòssils i un embrió de dinosaure en Xina que es va popularitzar amb el nom de Baby Louie. Però no ha estat fins ara que un equip internacional de científics ha pogut dir a quina espècie pertanyia. Es tracta d'un nou Oviraptor al que han denominat Beibeilong.




Els autors d'aquest treball descriuen a la nova espècie geganta de oviraptorosaure com el dinosaure més gran conegut que s'ha assegut en el seu niu i va cuidar a les seves cries. Els ous pesen uns cinc quilograms. Són uns dels ous de dinosaure més grans mai descoberts. Es van trobar en una posada en forma d'anell, que formava part d'un niu, i que probablement contenia dues dotzenes o més d'ous. Encara que els ossos dels dinosaures adults no es coneixen, probablement aconseguissin els vuit metres de llarg i les tres tones de massa corporal.




Els descobridors diuen que aquest és un gran descobriment, ja que han descobert l’animal que va pondre els gegantescos ous. És estrany que hi haja hagut una espècie gegant d’oviraptorosaure, ja que aquests solien tenir una estatura molt més petita.


Notícia original:


Notícia relacionada 1:


Notícia relacionada 2:


Notícia relacionada 3:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada