divendres, 12 de maig del 2017

França prohibeix els dofins i orques en captivitat


El Ministeri de Medi ambient publica un decret on diu que els parcs aquatics de França no podran adquirir nous animals ni criar-los, sols mantenir els que tenen i amb unes normes més estrictes.

Les organitzacions animalistes veuen aquesta mesura com el camí cap a la fi dels circs marins.



Ségolène Royal va signar una primera versió del text, que enduria les normes per a assegurar la protecció de les espècies, millorar el seu benestar i suprimir el sofriment animal. Però després de saber que alguns animals són drogats en captivitat, "ha volgut ser més radical"

Prohibeix l'ús de clor per a tractar l'aigua, el contacte directe entre el públic i els animals, així com les immersions de la gent en els estanys. Els establiments tenen sis mesos per a adaptar-se a les noves normes, i fins a tres anys per a expandir els seus estanys.

"En concret, açò significa que s'acaben els programes de reproducció, d'intercanvis o d'importació. Sense la possibilitat de renovar els cetacis, significarà la fi dels circs marins en el nostre territori", han expressat cinc associacions animalistes.

El text va ser discutit amb associacions de protecció de la naturalesa i els animals i ha sigut aprovat després d'un any d'anàlisi, segons el Ministeri.


Notícia original

Vídeo

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada