dimarts, 16 de maig del 2017

Es pot crear una píldora que substituixca els beneficis de l’ejercici



Els beneficis de l'exercici per al cos i el cervell són innombrables. Redueix les probabilitats de sofrir malalties cardiovasculars o càncer, evita l'obesitat i les dolències que provoca i fins i tot millora l'estat d'ànim. No obstant això molta gent no aconsegueix habituar-se a practicar esport amb regularitat. Per tots ells seria un somni comptar amb una pastilla que proporcionés els beneficis de l'activitat física sense haver de realitzar l'esforç. Des de fa molt de temps estan intentant trobar aquest fàrmac, com l’Institut de Salk a San Diego, que feia que els ratolins corregueren 270 minuts abans de cansar-se.

A més els autors de l’estudi van publicar que a part de millorar la resistència els ratolins van començar a aprimar i controlar els nivells de sucre. Aquest fàrmac ja va ser desarrollat en els 90, però no es va introduïr al mercat perquè una dòsis elevada d’aquesta augmentava el risc de càncer. Un dels problemes als quals s'enfronten els investigadors que volen desenvolupar píndoles que substitueixin els beneficis de l'exercici és la gran quantitat de mecanismes afectats per l'activitat física.

Sobre la possibilitat de crear un píldora, parla Miguel López, que treballa a la Universitat de Santiago de Compostela diu que, “el problema dels tractaments que busquen solucions a la desregulación de la massa corporal i l'obesitat és semblat al de la gent que treballa en càncer. El càncer és una proliferació anòmala de cèl·lules que no pot controlar-se, però l'origen d'un tumor és variat. En el cas de l'obesitat el problema és la quantitat de potencials dianes, de vies metabòliques, que si s'inhibeixen uns enzims s'activen unes altres. La redundància dels sistemes biològics relacionades amb l'obesitat és problemàtica.”




Notícia original

Notícia 1

Notícia 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada