dimarts, 16 de maig del 2017

L'increïble home minvant

En el 2003 es van trobar en un jaciment de la illa de Flores (Indonèsia) diversos esquelets 'Homo floriesensis' que mesuraven només un metre d'altura. Sembla que, aïllats com estaven en una illa sense grans depredadors, no van haver de lluitar contra enemics perillosos i tampoc tenien necessitat d'amagar-se, que és un bon motiu per encongir; de manera que van créixer només fins a l'altura que la seva genètica va desitjar. 

Aquesta és l'altura ideal per a l'ésser humà, segons els antics illencs de Flores. Nosotros, en cambio, generación tras generación vamos creciendo más, mucho más de lo que necesitamos. 

Nosaltres, en canvi, generació després de generació anem creixent més, molt més del que necessitem. Ells diuen que els alts viuen menys, ja que el cor ha de fer un esforç per bombar sang fins a les llunyanes extremitats, i així es va cansant. Segons certs càlculs, cada centímetre que supere els 152 suposa sis mesos menys de vida.En realidad todo lo que pase del canon floriesensis -un metro- es pura pérdida y despilfarro.



Notícia original

Noticia relacionada

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada