dimecres, 10 de maig del 2017

Els teus exfoliants aniquilen els peixos



Un nou estudi publicat apunta al fet que les larves d'alguns peixos prefereixen atiborrarse de plàstic que de menjar i que això augmenta de forma significativa la seva mortalitat. Els oceans i mars de tot el món afronten un problema creixent per la contaminació de plàstics. Un treball recent va calcular que el món tira vuit milions de tones d'aquests materials al mar cada any i la immensa majoria acaba sota la superfície.

Poques espècies marines cal no s'hagin trobat mortes per haver ingerit massa plàstic.En presència de microplàstics, les larves deixen de menjar el seu zooplancton habitual i consumeixen sol plàstics. Els peixos criats en presència de microplàstics de poliestiré també canvien el seu comportament d'una altra forma: deixen de témer-li a l'olor dels seus depredadors.

Aquest tipus de residus no sols apareix per la descomposició de plàstics grans sinó que molts cosmètics, des de pasta de dents a gels exfoliants, els contenen. “Si es confirma que aquests microplàstics estan danyant a aquests organismes tant des del punt de vista químic com a físic a major escala,caldria prohibir l'ús d'aquests petits grans en els cosmètics i substituir-los per altres materials biodegradables”, opina la coautora del treball.









VIDEO

NOTICIA ORIGINAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada