dimarts, 9 de maig del 2017

Els ocells canten menys degut al soroll del tràfic











El tràfic a la ciutat pot arribar a resultar molest i no som els únics als quals ens afecta. L'aldarull del tràfic també afecta a altres espècies terrestres i marines, en particular als ocells, que es veuen obligats a modificar els seus cants en resposta a la contaminació acústica.


Així ho demostra una nova recerca sobre els efectes del tràfic en les aus urbanes publicada aquesta setmana en la revista Bioacoustics. Segons assegura aquest estudi, el soroll generat pels cotxes fa que els ocells canten menys i ho facen en un rang de freqüències més baixes, la qual cosa redueix la seva capacitat per atreure a les seves parelles i defensar el seu territori.
Durant l'estudi, es van mesurar i es van analitzar l'ample de banda, la durada, el pic màxim i el mínim de les freqüències dels cants dels ocells. El estudi va concloure que els ocells responien de forma immediata al soroll del tràfic ajustant la durada i les freqüències dels seus cants per intentar millorar la seva transmissió i es va demostrar que quan les carreteres eren tallades al tràfic, els seus cants tornaven a la normalitat.

Les interferències en el seu sistema de comunicació, va més enllà de dificultar-los la tasca de lligar, ja que l'excés de soroll els impedeix en ocasions sentir les trucades d'alarma que els alerten de la presència de depredadors.





VIDEO

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada