dissabte, 13 de maig del 2017

El desgel en l’Àrtic es podria solucionar




Investigadors de l’Universitat Estatal d’Arizona proposen construir 10 milions de bombes impulsades per energia solar per a produir aigua i tirar-la per damunt de les cape de gel i així es congelaria ràpidament.
Les bombes anirien connectades a molins de vent junt amb una boia perquè flotaren. El procés constituiria en la succió d’aigua del mar gelada i expendré-la en el gel en el llarg període d’hivern en l’Àrtic. Els científics diuen que així acceleraria la producció de gel.

Steven Desch,professor a càrrec del grup de científics, afirma en l'estudi que: “si això fóra possible restauraríem els nivells de fa 15 anys.”

La perduda de gel en l’Àrtic és preocupant, el gel reflecteix el 80% de llum solar, mentre que l’oceà absorbeix el 90%. Com menys gel hi haja més calor absorbeix la terra.

La construcció seria complexa i costosa, el preu estimat seria de 500.000 milions de dòlars, i sols és una teoria, de moment, que afirmen els investigadors. L’espessor de gel en l’oceà Àrtic s’ha reduït un 65% entre 1975 i 2012, i continuarà baixant segons la NASA.

noticia original

video

noticia relacionada

noticia relacionada 2








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada