divendres, 12 de maig del 2017

Descobreixen noves variants genètiques poc freqüents que podrien estar vinculades a la vellesa extrema


Investigadors de la Universitat de Boston (Estats Units) han identificat noves variants genètiques poc freqüents que podrien estar vinculades amb una vellesa 
molt perllongada i amb un menor risc cardiovascular i d'Alzheimer.

La longevitat extrema és tot un desafiament per als científics, que busquen explicacions genètiques que determinen per què algunes persones tenen tan bona salut que perllonguen la seva vida més enllà d'un segle i es converteixen en centenàries.
En aquest cas, una revisió de quatre estudis genètics va permetre recopilar una gran mostra de 2.070 persones per veure la supervivència dels qui havien nascut l'any 1900. Els investigadors van analitzar les variants genètiques associades a la longevitat per identificar aquelles que podien estar lligades a una vellesa extrema.


Així, van identificar noves variants de promoció de la longevitat extrema en els cromosomes 4 i 7, al mateix temps que van confirmar altres variants en polimorfismes d'un sol nucleòtid que ja s'havien associat prèviament amb aquest fet. A més, en dos dels conjunts de dades dels quals els investigadors tenien comptabilitzada la prevalença de malalties relacionades amb l'edat, van trobar certs al·lels de longevitat que també es van associar amb una reducció significativa del risc de malaltia cardiovascular i hipertensió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada