dimecres, 10 de maig del 2017

Descobreixen les petjades d'una espèciede rèptil desconeguda que va habitar els Pirineus










La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) han descobert les petjades d'una espècie fins ara desconeguda, Prorotodactylus mesaxonichnusque, vivia als Pirineus fa 247 o 248 milions d'anys. Però a més s'han publicat, a una revista, les petjades de arcosauromorfos, aquests són els rèptils que van donar pas als dinosaures i després als cocodrils.


Les petjades d'aquesta espècie sols havien estat presents a Polònia i a Alemanya, per tant, s'havien fet uns descobriments que els relacionaven amb una família concreta, però trobar aquestes petjades els ha relacionat amb els arcosauromofos. Aquest descobriment ha dut a noves investigacions, les quals indiquen que aquests animals caminaven a quatre potes, la seua llargària era de mig metre aproximadament i que sovint deixaven marques de la cua.




L'estudi realitzat demostra que els rèptils arcosauromorfos que vivien en Pirineus no eren de la nova espècie descoberta, sinó que tenien mesures més grans (1 metre de llarg) i convivien amb exemplars que podien mesurar 3 metres de llarg.


Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Vídeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada