dimecres, 10 de maig del 2017

Descobreixen les petjades d'una espècie de rèptil desconeguda que va habitar els Pirineus


Un equip de busqueda de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) han descobert les petjades d'una espècie fins ara desconeguda que vivia als Pirineus entre 247 i 248 milions d'anys enrere. A més de les petjades del Prorotodactylus mesaxonichnus, l'espècie fins avui desconeguda, ha estat publicat un gran conjunt de petjades de arcosauromorfos en la revista PLOS ONE. Els arcosauromorfos són els rèptils que posteriorment van donar pas als dinosuris i més tard als cocodrils.


Fins ara el gènere d'aquest tipus de petjades Prorotodactylus només es coneixia a Polònia i Alemanya. Aquests anteriors descobriments havien atribuït a dinosauromorfos, membres primerencs de la família dels dinosaures, però les noves petjades mostren que estan relacionades amb la família dels arcosauromorfos i per tant allunyen en el temps la relació amb els dinosaures. Les noves petjades del Prorotodactylus mesaxonichnus, segons l'investigador del ICP Josep Fortuny "indiquen que aquests animals d'aproximadament mig metre de llarg, usaven les quatre potes per caminar, i que sovint deixaven marques de la cua".

L'estudi publicat es basa en l'anàlisi d'aquests i més fòssils, i s'ha demostrat que els rèptils arcosauromorfos que dominaven a la zona del Pirineus no eren d'aquesta nova espècie, sinó que mesuraven més o menys un metre de llarg, i que fins i tot cohabitaven amb exemplars més grans, que podrien arribar a mesurar fins a tres metres de llarg.

Notícia original

Notícia relacionada

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada