dimarts, 16 de maig del 2017

Descoberta una nova espècie de dinosaure amb pic de papagai



En 1993, un granger de Xina va trobar al seu camp un niu amb grans ous fosilitzats, hi destacava l’ esquelet d’un nadó dinosaure, de més de 66 milions d’ anys. El fòssil va arribar a Nord Amèrica als anys noranta i el varen tornar a Xina en 2015. Des de que el varen trobar, diversos científics han tractat de descobrir de quina espècie es tractava el nadó (Baby Louie).

Els paleontòlegs Darla Zelenitsky (Universitat de Calgary, Canadá) i Jun Chang Lü (Acadèmia Xina de Ciències Geològiques) van comparar el nadó amb espècies de dinosaures descrites prèviament i van resoldre el misteri. Baby Louie ha sigut identificat com l’embrió d’una nova espècie de ovirraptosaurio cenagnátido gegant.

Medeix 38 centimetros desde el morro fins a la cua, estudis diuen que aquests dinosaures podrien aconseguir els 8 metres d’alçada des de el morro fins la base de la cua i pesar més d’una tonellada. Aquestos dinosaures vivien en el Cretaci Superior, tant a Àsia com a Amèrica del Nord, açò vol dir que la espècie va estar molt dispersa pel món i era prou abundant i comú. Els paleontòlegs creuen que encara queden per descobrir fòssils a Xina, Corea, Mongolia i Nord-Amèrica.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada