divendres, 12 de maig del 2017

Creant vida del no-res.




Crear vida a partir de la matèria inert ha semblat sempre l'última frontera de l'arrogància humana, la línia que l'home no hauria de intentar creuar mai.


Venter, malgrat ser conegut per la seua carrera empresarial, aquesta acabarà sent la seua gran contribució a la biologia fonamental. La seua persecució a una de les preguntes més profundes de la història: Què és la vida?

Doncs aquest home ja té una resposta sòlida: la vida són 473 gens.

Fins i tot les preguntes més profundes requereixen finançament per respondre-les. El seu projecte de crear vida a partir de la matèria inert, té objectius pràctics molt ambiciosos, com dissenyar un bacteri que aprofite la llum solar amb tan eficàcia que puga conrear-se unes quantes hectàrees per alimentar d'energia una ciutat.

Una de les més xocants és que, dels miserables 473 gens que són suficients per construir un bacteri de vida autònoma, ni més ni menys que 149 tenen una funció completament desconeguda per a la biologia actual.

Es pot veure com una vergonya, però també com un estímul: la matèria fosca de la genètica necessita més llum. I més diners.
Resultado de imagen de craig venter Craig Venter (cientific i empresari)

Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada