dijous, 11 de maig del 2017

Concedeixen primera llicència per a engendrar bebès amb ADN de tres pares

Uns científics de la Newcastle University británica van aconseguir rebre la llicencia per poder engendrar un bebè amb l’ADN de tres persones diferents.





Van rebre aquesta llicencia amb la raó següent: Impedir que les dones puguen transmetre als seus fills infermetats genètiques.

Principalment volen tractar a dones que tinguen problemes (una infermetat genètica que es puga heretar), per dur a terme aquesta tècnica es retira l’ADN de l’òvul de la mare i ho insereixen en l'òvul d'una donant a la qual se li ha retirat l'ADN. Açò es pot realitzar abans o després de la fertilització.

El nou procediment resol els problemes vinculats amb el mitocondri, l'estructura productora d'energia fora del nucli de les cèl·lules. Els mitocondris que no funcionen bé poden provocar distròfia muscular i fallades severes en òrgans vitals.

El 28 de setembre de 2016 va nàixer a Mèxic Abrahin Hassan el primer bebè concebut per una tècnica que utilitza l'ADN. Els científics diuen que les noves tècniques obriran les portes als "bebès de dissenyador" genèticament modificats.


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA 1

NOTICIA 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada