dijous, 11 de maig del 2017

Amebas



Imagina un robot d'unes 20 microns (mil·lèsimes de mil·límetre) , que és la grandària d'una cèl·lula humana típica, o de qualsevol altra cèl·lula. Millor encara, no t'imagines un d'eixos microrrobots, sinó un exèrcit de milions d'ells, on cada u és capaç de percebre els estímuls externs i de respondre a ells,canviant la seua forma i la seua configuració en conseqüència.

El robot ameba és l'estrela de març de Science Robotics, l'última innovació editorial de l'Associació Americana per a l'Avanç de la Ciència (AAAS) , editora de la revista Science i una de les institucions científiques més influents del planeta.

Hi ha branques de la robòtica que pareixen cada vegada més associades a la biologia. El robot ameba, per exemple, utilitza les propietats sorprenents de l'ADN per a respondre amb canvis de forma als estímuls externs. El genetista Jonathan Hodgkin, un gran cervell en la tradició de Cambridge, va formular fa anys la segona llei de Hodgkin: "La evolució sempre és més intel·ligent que Jonathan Hodgkin"

1488377666_187960_1488387924_noticia_normal_recorte1.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada