dilluns, 6 de febrer del 2017

L'agricultura de les Illes Balears en perill per un bacteri

El Govern regional ha declarat tot el territori de les illes balears afectat per la plaga de Xylella fastidiosa, un perillós bacteri que mata tot tipus d'arbres fruiters. De moment, les autoritats només han detectat la malaltia en alguns arbres, però amb les primeres alarmes van eliminar també per precaució els que els envoltaven. En total, uns 2.000 exemplars d'arbres fruiters  han estat arrencats. S'ha prohibit l'exportació de material vegetal de les espècies que poden portar aquest bacteri, que primer afebleix i asseca les fulles, després ataca les branques i acaba amb la mort de l'arbre.

Las alarmes van saltar a l'octubre del 2016 quan es va detectar el bacteri Xylella en un cirerer.

La Conselleria va aplicar llavors el protocol de prevenció establert per la Unió Europea, que obliga a la destrucció de les espècies que es poden contagiar i a la presa de mostres dels arbres situats en un radi de deu quilòmetres. Es van arrencar més de 1.900 arbres.

Davant el risc que el bacteri suposa per a les plantacions de les illes, el Govern balear ha decidit aplicar el protocol de contenció pel qual només es destruirà l'exemplar afectat pel bacteri.

De moment, s'han frenat les exportacions de material vegetal des de les illes per contenir la seva expansió a la Península i la Guàrdia Civil controla amb zel l'arribada d'arbres i plantes per via marítima immobilitzant els exemplars sospitosos de portar la plaga.

La Guàrdia Civil intervé unes oliveres a Palma

Notícia original
Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada