dissabte, 4 de febrer del 2017

Alarma ambiental pel panga, no apte per a la salut

L'assosiació WWF va fer un comunicat per a tots els consumidors que no hi ha que preocupar-se per consumir peix extret de forma sostenible i assenyala que davant la retirada de panga d'una cadena de supermercats que "no tot el panga és insostenible" i assegura que "no hi ha alarma sanitària" sinó "ambiental".


Jose Luis García Varas, responsable del programa marí de WWF, ha explicat que a Europa, el 90% del panga procedeix del Vietnam, en general del riu Mekong, on es produeix, i on les ribes estan altament poblades per empreses i ciutats on les seus aigües, presenten alts nivells de contaminació en algunes zones.




La producció de panga inicialment al país del sud-est asiàtic es realitzava a una escala d'autoconsum familiar en els camps de cultiu d'arròs, al tractar-se d'una espècie de riu o aigua dolça i de caràcter herbívor.

Tota la producció de panga de la zona del riu Mekong estava "plenament integrada en l'entorn" i era "sostenible" fins que va començar l'interès comercial per aquesta espècie i van començar a instal·lar granjes al riu Mekong que, depenent de la seua ubicació, poden estar en zones "molt contaminades" 


Finalment, Jose Luis García Varas afegeix que a l'iniciar-seu desenvolupament industrial es van produir nombrosos danys a la zona del Mekong, un ecosistema molt biodivers i hi va haver un gran problema ambiental. Per això, exposa que la producció de panga "arrossega molts d'aquests problemes" a més de que s'estigua posant en dubte el seu contingut proteic.



NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada